Teodora Marcu

profesor pentru învățământul primar

„Să fii copil este un lucru serios” – era versul unui cântec pe care-l preferam în copilărie. Mai târziu, după ce-am mai crescut, am început să înteleg… Jocul mi-a fost mereu la îndemână în profesie, atât ca limbaj cât și ca instrument de dezvoltare.

Prima mea specializare fiind în artele spectacolului, m-am jucat de-a teatrul pentru că în definitiv actorul nu este altceva decât un copil mare. Lucrând de paisprezece ani cu cei mici, prin intermediul spectacolelor si a atelierelor de teatru și muzică, pot să afirm cu tărie că ludicul – sub toate formele sale – este cel mai bun aliat în educația formală, informală și nonformală atât a copiilor, cât și a adulților.

A doua mea specializare și pasiune, pedagogia învățământului primar si preșcolar, mi-a îndreptat pașii către un alt „joc”, acela al călăuzirii pe drumul școlii a prinților și prințeselor, a zmeișorilor și a voiniceilor, a prichinduțelor și a prichindeilor.

Consider că această meserie vocațională nu se poate face decât cu o mare dragoste, respect și empatie. Și, da, implică o mare seriozitate!

Pentru o bună reușită în evoluția noastră ca oameni, secretul este să ne pastrăm sufletul de copil.